Provningar

Provningar
Urval av tidigare provningar:

Mackmyra Special

11 november 2016

I nära samarbete mellan Kungsbacka Whiskysällskap och Mackmyras egen representant Patrick Björsjö hölls en exklusiv provning för våra medlemmar 11 november. En mycket trevlig och lärorik kväll där både flaskor från handeln samt exklusivt begränsade släpp fick provsmakas. Patrick belyste hur viktigt det är att förstå hur doft- och smaksinnet fungerar likaså gav han oss tips på "extra" metoder att använda vid provsmakning av whisky. Givetvis drogs en och annan anekdot under kvällen.
KWS höstprovning

15 september 2016

"6 spännande singlar"

Det var åter dags att samla oss till bords, med våra medlemmar, för att hålla en andra KWS-provning.  Denna afton, torsdagen 15 september, fick vi avnjuta 6 olika whiskyrariteter ur temat "6 spännande singlar". Efter många sköna anektoter, inspiration och skratt avrundades kvällen med att kora segraren - Springbank.


Glennturret 22 YO, Cask no: 213, 55 % vol

Glenburgie 17 YO, A.D. Rattray, Cask no: 3830, 56,4 % vol

Clynelish 15 YO, Adelphi Archives 1993, 54,7 % vol

Springbank 15 YO,  Cask no: 135, 48,3 % vol

Ardberg Dark Cove, 55 % vol

Amrut Peated Raw Cask, 61 % vol


Smögen Whisky

Destilleri 5 maj 2016

Torsdagen 5:e maj (Kristi himmelsfärd) annordnade Kungsbacka Wiskysällskap en exklusiv resa för provning samt rundvandring på Smögen Whisky destilleriet. I sommarvärmen hämtade en buss upp ett gäng 40 glada whiskyentusiaster för att åka och hälsa på Pär Caldenby på destilleriet i Hunnebostrand, Väl uppe togs vi emot av mästaren själv, med en ginprovning, för att sedan ta oss vidare in i produktionen, där mäsken i jäskaren var i full akt. Efter en rundresa i hur whiskyn tillverkas fick vi till slut ta oss vidare in i lagerhuset. Tillsammans fick våra medlemmar möjligheten att provsmaka 3 olika rariteter från Smögen Whisky.

Provning 3 mars 2016

"Styrelsens favoriter"

Ett gött gäng av våra medlemmar samlades torsdagen 3:e mars för att tillsammans avnjuta 6 olika whiskyrariteter. Denna kväll var det officiella startskottet för Kungsbacka Whiskysällskap! En lärorik kväll som präglades av ett genuint whiskyintresse, mycket skratt och en och annan skröna...


Box Whisky Destillery The Messenger, 48,4 % vol

The Glenlivet 22 YO, A.D. Rattray, 49,3 % vol (1 av 211 från Bourbone hogshead fat)

Mortlach 18 YO, Berry Bros & Rudd, 53,6% vol

Ardmore 14 YO, Anam na h-Alba, 52,9 % vol

Bowmore 25 YO, Small batch release, 43 % vol (lagrad på mix av sherry- och bourbonfat)

Smögen Whisky Destillery, Sherry 1:4 Project, 57,2 % vol